Competitie

En als je dan lekker aan het trainen bent op een van onze trainingsavonden, is het misschien wel zo leuk om het geleerde in de praktijk toe te gaan passen. Nee, niet alleen maar tegen je eigen clubgenoten. Maar regionaal of zelfs landelijk! Bij de Leeuwarder Badminton Club kan je op verschillende niveaus competitie spelen. Uiteraard hebben we onze jeugd- en seniorencompetitie, maar ook voor onze recreanten zijn er mogelijkheden.

Jeugd

Elk jeugdlid kan in de competitie meespelen. De competitie bestaat uit 8 tot 14 wedstrijden (afhankelijk van de soort competitie) en loopt van september tot en met januari. De wedstrijden worden op zaterdag en, bij uitzondering, op zondag gespeeld. Een wedstrijd bestaat uit 8 partijen en duurt ongeveer 3 uur. Een team bestaat uit 4 tot 6 jongens en/of meisjes.

Training

Als je bij ons competitie gaat spelen verwachten we natuurlijk wel dat jullie je beste beentje voor zetten voor onze club. Om goed in vorm te komen en te blijven kan er gemiddeld twee keer per week getraind worden. De trainingen worden onder andere gegeven door Anton Brouwer en Sander de Ridder (senioren) en Friso Bakker, Hidde Hallema en Jolanda de Ridder (Jeugd).

Scroll naar boven