Zoals ieder jaar wordt het badmintonseizoen afgesloten met een barbecue. Badminton is een sport voor de onderkant van de samenleving en LBC heeft slechts één lid met een barbecue-vriendelijke tuin en dat is Frits. De komende 33 jaar zal waarschijnlijk de barbecue worden gehouden aan de Jentsjemar. Het is was een leuke en leerzame avond, want in een andere entourage leer je je badmintonvrienden (want dat zijn we toch van elkaar!!) op een hele andere manier kennen. Mijn ‘verslag’ zal genuanceerd en terughoudend zijn, want ik kan natuurlijk niet alles opschrijven wat mij ter ore is gekomen. Om niet al te veel echtelijke ongemakken te veroorzaken is het credo: wat op de LBC-barbecue gebeurt, blijft op de LBC-barbecue!

Jammer genoeg was niet iedereen van de partij. Van Bernhard Maarsing is bekend dat hij van mw. Steijn nooit toestemming krijgt om samen met zijn badmintonvrienden een stukje vlees te nuttigen. Sterker nog, Bernhard mag al blij zijn dat hij überhaupt mag badmintonnen! En voor Wim A. is een barbecue eigenlijk de ultieme gelegenheid om zijn mannelijkheid te tonen. Maar u begrijpt het al, Wim kreeg hiervoor geen toestemming van Monica…

Klaas Arie was er wel. Hij liet mij onlangs weten dat hij mij van repliek zou dienen naar aanleiding van mijn terugblik op het afgelopen seizoen. Deze waarschuwing herhaalde hij tijdens de barbecue. Maar ach, we hebben het hier over Klaas Arie. Hij blaft wel, maar bijten doet hij niet. Ik heb hem overigens wel gewaarschuwd dat iedere aanval zijnerzijds kan rekenen op een gepaste reactie. Ooit heeft mijn vriend en voorbeeld Ron getracht om een dergelijke strijd met mij aan te gaan, maar al snel wierp hij de handdoek.

Carla, ons slapend lid, is het afgelopen jaar spijtig genoeg niet op het badmintonveld te bewonderen geweest. Zittend op een scooter had ze niet door dat het gas opendraaien betekent dat je harder gaat… Tja, vrouwen in het verkeer… Dit ongeluk leverde een gebroken sleutelbeen op. Maar ze kampt al veel langer met een ‘frozen shoulder’….. Hoe krijg je het voor elkaar, een ‘frozen shoulder’… Badmintonnen heeft ze niet gedaan, maar ze zat deze avond wel op de praatstoel. Carla heeft uitgebreid en enthousiast zitten vertellen over haar turbulente liefdesleven. Ik kreeg er rode oortjes van, maar ik ga dat natuurlijk niet allemaal opschrijven. Ook haar bijzondere relatie met haar man is uitgebreid aan de orde geweest. Ook hierover kan ik niet al te veel kwijt, maar het kan zo maar zijn dat haar man binnen afzienbare termijn onder verdachte omstandigheden om het leven komt…  Ik moet wel zeggen dat Carla diverse malen erg complimenteus was over mijn nieuwe ‘kapsel’. Op enig moment had ik zelfs het idee dat ‘she was hitting on me!’… Aangezien ik inmiddels weet hoe zijn omgaat met haar geliefden, is er geen ‘haar op mijn hoofd’ dat heeft overwogen om in te gaan op deze avances….

Japke, de grote vriendin van Carla, is erg lang aan het woord geweest over haar bijzondere hobby’s. En bij deze hobby’s speelt kleding een zeer ondergeschikte rol… Verder kwam ook de bijzondere relatie tussen Japke en Jan M. aan het licht. Het was voor iedereen zichtbaar dat ze deze avond niet van elkaar konden afblijven. Bovendien gaan zij samen vakantie vieren op Texel. En het bijzondere daarvan was dat dit allemaal uitgebreid werd besproken onder het oog van Carolien!! Zoiets heet geloof ik een open relatie…

Ik ben ook het e.e.a. te weten gekomen over Ben. Iedereen weet natuurlijk dat Ben soms wat traag van begrip is. Je moet Ben vaak 6 x iets uitleggen voordat hij het een beetje begrijpt. Maar Ben heeft verteld dat hij de eerste 5 jaar op de basisschool het onderwijs in het Fries heeft genoten. En het vervelende daarvan is dat Ben de Friese taal niet machtig is… Hij heeft dus 5 jaar lang naar het plafond zitten staren. Spijtig genoeg heeft Ben deze leerachterstand nooit echt meer kunnen inhalen. Dus mensen, houd hier rekening mee, niet boos worden als Ben het weer eens een keertje niet begrijpt. Hij kan er echt niets aan doen!

Verder probeer ik (immers een mensen-mens) op en buiten de baan iedereen zoveel mogelijk behulpzaam te zijn en gevraagd maar zeker ook ongevraagd van advies te voorzien. Vorig jaar heb ik me richting Jan W. voorzichtig kritisch uitgelaten over zijn witte plastic zonnebril. Je hoopt dat hij daar wat meedoet, maar een jaar later loopt Jan nog steeds met hetzelfde belachelijke brilletje rond…. Jan staat niet alleen stil in zijn ontwikkeling als badmintonner, maar ook in zijn ontwikkeling als mens!

Bauke onderscheidde zich deze avond door de hele avond ongeremd te vertellen over zijn clandestiene en zwart betaalde werkzaamheden. En dat deed hij doodleuk in het bijzijn van belastingambtenaar Jan M!! Maar gelukkig doet Jan M. niet aan fraudebestrijding, want Jan werkt bij de afdeling ‘toeslagen’. U weet wel, dat is de afdeling die eerst iedereen riante toeslagen toekent, om deze vervolgens op hardhandige wijze terug te vorderen… Neen, leuker kunnen we het niet maken.

Later op de avond draaide gastheer Frits de volumeknop van de muziek omhoog. Mijn ritmisch bewegende heupen maakten veel los bij de aanwezige dames; enkelen vielen bijkans in katzwijm! ‘Peter’, werd mij gevraagd,’ waarom heb jij nog geen leuke vrouw kunnen strikken? Je bent aardig, leuk, grappig, je hebt een prachtig kapsel en jouw losse heupen zijn een genot voor het oog!’ Tja, daar moest ik het antwoord op schuldig blijven. Waarschijnlijk zijn de vrouwen hier in de buurt gewoon knettergek!!!

Fijne vakantie.

Peter