Eindelijk is het zover, de start van de roemruchte Nummercup. Voor menigeen routine, maar voor mij een debuut. Ik heb hier onrustig naar toegeleefd, kon moeilijk slapen en had te kampen met een hoge bloeddruk en hartslag. Uiteraard wel tot op het bot gemotiveerd, want zo’n cupje moet toch te winnen zijn zou je zeggen….

Enkele dagen voor aanvang van de Cupwedstrijden bleek ik echter tot mijn grote schrik ingedeeld in groep 2. Naast mijn persoon, een enthousiast, maar beginnend badmintonner, is deze groep louter gevuld met doorgewinterde spelers, die wekelijks nationaal en internationaal succesvol actief zijn op grote toernooien. Deze hoge indeling betekent voor mij op voorhand het naar beneden bijstellen van de ambities. En dat terwijl ik de NummerCupcommissie nadrukkelijk gevraagd en betaald heb om een plek in groep 4. Deze commissie staat sinds jaar en dag bekend als corrupt, maar mijn maandelijkse financiële bijdrage aan deze commissieleden heeft niet het gewenste resultaat opgeleverd.

Het is D-Day, de muren komen op me af en na het innemen van de gebruikelijke portie verboden stimulerende middelen, ga ik op tijd richting Van Loonstraat. Buiten is het stil; de tribunes zullen wel vol zitten dacht ik nog….

Tijdens de reguliere ‘oefenpotjes’ ging het nog gesmeerd en enkele lokale toppers kregen alle hoeken van het veld te zien. Toen het echter om de knikkers ging, schoot de schrik in de benen, met als uitkomst 1 gewonnen setje en 2 verloren sets. Lars, die lachend iedere shuttle met 250 km per uur tussen je ogen slaat, staat alweer fier bovenaan. Art, ook een begenadigd badmintonner vertoont menselijke en minder meedogenloze trekjes. Dat pleit voor hem als mens, maar dat maakt hem tegelijkertijd kansloos voor de Cup.

Gedurende de hele avond heeft Frits nog getracht zijn eigen puntentelling te introduceren. Met deze puntentelling zou het op voorhand vaststaan dat Frits de NummerCup zou winnen. Voor de ideeën van Frits was echter geen draagvlak. Auke hoorde het betoog van Frits glimlachend aan, maar wees het voorstel minzaam van de hand.

Na de eerste ronde sta ik 22e. Na één ronde al kansloos voor de titel. Als dat maar niet uitlekt….

Peter.