Beste sportvrienden,

Het is altijd een dubbel gevoel rond deze periode wanneer de zomer over gaat in de herfst. De avonden worden alweer korter en ook aan het weer merk je dat er verandering in de lucht hangt. Maar daar tegenover de “competitiekriebels” van de start van het seizoen. Ondanks een niet optimale zomer, hebben we als LBC het maximale eruit gehaald. Eind augustus zijn we weer losgegaan met het seizoen 2021-2022. Drie weken voorbereiding naar de eerste competitiewedstrijden is erg beperkt, maar toch hebben we als trainingsgroep èn trainers alles uit de kast getrokken om goed aan de start te verschijnen, ook de extra avonden in het Kalverdijkje hebben hieraan bijgedragen. Deze extra avonden zijn goed bezocht door zowel de competitiegroep als de recreantengroep.

Onze Leeuwarder Badminton Club wordt gevormd door de drie spelersgroepen; de jeugd, de recreanten en de competitiegroep. Al deze groepen verdienen aandacht. De jeugdgroep is flink uitgedund, maar de recreantengroep is stabiel stijgend en de competitiegroep is groter dan in voorgaande jaren.

Voor de recreanten hebben we inmiddels een groepsapp van 25 spelers waarin we snel informatie kunnen delen en vragen kunnen beantwoorden; dit bleek uiterst effectief in de zomerperiode waarin er op gekke tijden en afwijkende locaties gespeeld werd. Ook zijn we beetje bij beetje de oude spelerspassen aan het vervangen voor nieuwe exemplaren. Bij deze nogmaals de oproep om even via lbc@leeuwarderbc.nl een leuke foto te sturen voor een nieuwe pas. Wat mooi is om te zien, dat we weer wat nieuwe recreanten hebben mogen verwelkomen.

Ook de competitiegroep is fors gegroeid, daar waar er vorig jaar nog wel eens wat banen ongebruikt bleven tijdens een training, zitten we nu op de maandag als de woensdag lekker vol. We hebben een paar nieuwe spelers mogen verwelkomen die onze groep komen versterken. Prettig nieuws is dat trainer Anton besloten heeft om zich uitsluitend te richten op LBC. Samen met Sander kunnen we wel zeggen dat we een bekwaam trainersduo in huis hebben.

De jeugd is echter een beetje een zorgenkindje, de groep lijkt stevig uitgedund sinds we te maken hebben met Corona. Via deze nieuwsbrief nodig ik alle jeugdleden uit om vooral regelmatig een vriendje of vriendinnetje mee te nemen. Wij doen daar helemaal niet moeilijk over. Aan de ouders van de jeugdleden ook het verzoek om eens broertjes, zusjes, neefjes en nichtjes te enthousiasmeren om eens vrijblijvend met ons mee te doen. We zullen ook de komende tijd kijken of we de badmintonlessen op de basisschool weer op kunnen pakken; daar werd vorig jaar erg enthousiast op gereageerd. Ook hier zijn we altijd op zoek naar vrijwilligers.

Al met al kan ik als voorzitter niet anders dan trots zijn op onze vereniging; we hebben de coronacrisis overleefd, is er sprake van een gezonde financiële situatie en hebben we over de aanloop van nieuwe leden niet te klagen.

Namens het bestuur wens ik iedereen een sportief, succesvol en vooral een gezond seizoen toe!

Met vriendelijke groet,

Sjors