Het nieuwe seizoen is weer begonnen

Eindelijk is het weer zover! We zijn weer “normaal” van start gegaan in het nieuwe seizoen. Het waren rare maanden vanaf maart, zo uit het niets hadden we ineens corona en ging de hele wereld op slot. Voor velen is het badmintonnen een mooie gelegenheid om naast het sporten wat sociale contacten warm te houden. Dat werd ons ineens onmogelijk gemaakt door alle maatregelen die getroffen werden om dit virus in te dammen.

Gelukkig werden in de zomermaanden de maatregelen wat versoepeld en ontstond daar de ruimte om toch iets in de zaal te gaan doen. We waren daar als bestuur al snel uit, we wilden graag van deze optie gebruik maken. Zodoende hebben we in de zomermaanden toch nog wat leuks kunnen doen. We hebben het voor elkaar gekregen dat er zowel voor de jeugd als de competitiespelers ruimte was om te trainen, maar ook dat er voldoende ruimte beschikbaar was voor onze trouwe groep recreatieve spelers. De maandagavonden in de Rengershal bleken prima gevuld en ik heb voornamelijk positieve geluiden gehoord, afgezien van wat gepuf en gesteun vanwege de hoge temperatuur tijdens de zomerse dagen. En ondanks de aanvullende maatregelen die gelukkig vrij beperkt bleven met afstand houden, geen fysiek contact en flink handen schrobben, hebben we toch lekker kunnen bewegen en tegelijkertijd de sociale contacten kunnen onderhouden.

Het was nog best even spannend in de aanloop van het nieuwe seizoen, want corona is nog niet het land uit en op dit moment lijkt het aantal besmettingen weer wat toe te nemen. Of er sprake zal zijn van een echte “tweede golf” durf ik niet te zeggen, maar laten wij in ieder geval onze verantwoordelijkheid nemen en alle coronaregels in acht nemen. Houd je dan ook aan de regels die door BV Sport zijn vastgelegd, volg gewoon zonder morren de instructies van het personeel in de hallen op, luister naar de coronaverantwoordelijke van de desbetreffende avond en gebruik je gezonde verstand.

Een gezond en blessurevrij seizoen gewenst!

Sjors Bijlsma
Voorzitter LBC

Scroll naar boven