Jeugdcompetitie 2019/2020

We zijn heel blij dat LBC dit jaar weer een jeugdteam meer heeft dan vorig jaar en dat we in elke leeftijdsklasse in de jeugdcompetitie vertegenwoordigd zijn. Ook zijn we trots dat alle teams het erg goed doen in de competitie.

Het oudste jeugdteam strijdt in een spannende competitie nog om het kampioenschap in de klasse onder 19. Met nog 2 wedstrijden te gaan staan er 3 van de 6 teams op 38 punten en nog een team op 36 punten. Helaas heeft LBC-J1 al wel een wedstrijd meer gespeeld dan de concurrentie, waardoor een kampioenschap er niet in lijkt te zitten. Maar alle spelers pakken punten en spelen leuke partijen, waardoor het LBC-J1 team veel beter en leuker meedraait in de U19 competitie dan vorig jaar.

LBC-J2 doet het met een erg jong team in de leeftijdsklasse onder 17 uitstekend. Ze staan op dit moment zelfs bovenaan. Maar ook hier geldt dat de naaste concurrent om het kampioenschap een wedstrijd minder heeft gespeeld. De enige nederlaag van LBC-J2 was de allereerste competitie wedstrijd van dit seizoen in de nieuwe samenstelling van dit team. De uitwedstrijd tegen hetzelfde team uit Zuidhorn werd niet meer verloren, maar gelijk gespeeld, dus het gaat steeds beter. Helaas is de nederlaag in de 1e competitiewedstrijd waarschijnlijk beslissend geweest, waardoor Zuidhorn waarschijnlijk toch kampioen zal worden in de U17 competitie. Maar toch een hele knappe prestatie van het jonge LBC-J2 team.

LBC-J3 doet het fantastisch en gaat kampioen worden in de onder 15 klasse. Dat kan op 18 januari in de uitwedstrijd in Meppel al gebeuren. Helaas is de U15 competitie een erg kleine competitie met maar 4 teams, waarvan LBC verreweg het sterkste is. Maar ze doen het ook gewoon ontzettend goed. Volgend jaar maar een leeftijdsklasse omhoog?

Het jongste competitieteam speelt in de onder 13 competitie. Amy en Sven speelden vorig jaar nog beginnerscompetitie en Maya speelt dit jaar voor het eerst competitie. Met z’n drieën staan ze keurig op de 4e plek in de U13 competitie met 8 teams. De laatste 4 competitiewedstrijden werden allemaal gewonnen en ze mogen zich verheugen op nog 6 te spelen leuke competitiewedstrijden. Wellicht zet de groei van dit team zich voort en kunnen ze zelfs nog een plekje stijgen in de competitie.

Tot slot is er ook dit jaar in december weer een beginnersteam gestart. Justin, Jelle en Milan hebben erg enthousiast hun 1e wedstrijd al gespeeld. Dat waren heel spannende partijen. Hopelijk zijn de andere competitiewedstrijden net zo leuk en wordt daarin met hetzelfde enthousiasme om elk punt gestreden.

In januari start de inventarisatie voor de competitieteams van volgend jaar. Wil je volgend jaar ook competitie spelen? Meld dit dan bij je trainer.

Of wil je het eerst eens proberen? Vanaf februari start het toernooienseizoen. Ook een erg leuke manier om in contact te komen met badminton als wedstrijdsport. Bekijk de toernooikalender.

Pieter Rinze Hallema

Scroll naar boven