Afgelopen weekend was het jaarlijkse RSK in Drachten. In de klassen 4,6,8 waren meerdere spelers van LBC vertegenwoordigd. Voor de spelers in het 4 en 6 gedeelte begon het toernooi zaterdag al, voor de spelers die in de 8 klasse speelden was dit zondag.

20141116-171432

Ondanks vele prima wedstrijden en veel winstpartijen voor diverse spelers waren er helaas maar 2 spelers uit de 4/6 klasse die dit jaar door waren naar de zondag. Dit waren Friso Kivit en Friso Bakker die samen aan het dubbelen waren en Friso Bakker mocht ook terugkomen voor zijn single. In zijn single kwam hij wel meteen vandaag zijn angstgegner tegen. Ook dit keer bleek dit weer de waarheid. Na een ware thriller in 3 sets bleek Friso toch aan het kortste eind te trekken.

In de dubbel daar tegen werd wel de finale gehaald door beide heren. In een lastige finale werd gewonnen uit een koppel van Veendam met 2sets. Ook bij de 8 spelers nam LBC een prijs mee naar huis. Door het herendubbel koppel, bestaande uit Ronald Hofstede en Ron Kuipers werd een keurige 2e plek behaald. In de laatste wedstrijd moest beslist worden wie het kampioenschap kon opeisen. Het competitie spelende koppel uit Groningen ging er met de winst vandoor.

Al met al een prima toernooi voor LBC en wij willen al onze spelers die hebben meegedaan dan ook bedanken. Voor volgend jaar hopen wij op nog meer deelname en het liefst natuurlijk nog veel meer prijzen.