NummerCup eindstand seizoen 2023/2024

Na een weekje van onzekerheid dan toch de ontknoping in de vorm van een eindranglijst van het NummerCup toernooi. In de LBC-App werd er aardig op los gefantaseerd en vooral gespeculeerd! Is Pieter Rinze of dan toch Gerard de winnaar van de wisselbeker. Ook bij de Dames werd Krista alvast gefeliciteerd met het behaalde resultaat.
Op de laatste speelavond werd om 23:00 uur nog de standen ingevoerd, om er voor te zorgen dat de wisselbekers op tijd bij de graveerder konden komen. En dat Gerard zijn verslagje nog kon schrijven met de wetenschap van de stand over 10 wedstrijden!
Ondergetekende had de Eindranglijst (voor de beste 8 wedstrijden) al uitgedraaid en zag tot mijn eigen verbazing dat er genoeg verschuivingen hadden plaatsgevonden die bijna niemand had verwacht of kon bedenken. Niet alleen om de plaatsen waar de prijzen te behalen waren. Ook op plekken waar NummerCuppers onderling een strijd voerden, gebeurde het één en ander.
Ik laat aan iedereen nu zijn eigen conclusies te trekken.

Het was erg leuk om te zien dat de “nieuwe beginnende NummerCuppers” ook een aardig potje kunnen badmintonnen. En dat ze ook fanatieker werden om de punten binnen te halen. Het was lastig om hen in de juiste groepen in te delen, omdat ‘de commissie’ nog geen tot weinig zicht hadden op hun kunnen. Toch heeft dat aardig uitgepakt. Volgend seizoen zullen er waarschijnlijk wel een aantal van groep gaan wisselen!

Eén ding weet ik wel: jullie hebben allemaal plezier beleefd aan dit unieke LBC-toernooi.
En dat is voor mij voldoende reden om het volgende seizoen weer te organiseren.

Nieuwe aanwas, nieuwe gedachten.
Als er NummerCuppers zijn die nog verrassende ideeën hebben, meldt dit dan bij mij. Kunnen we van gedachten wisselen om het nog leuker/spannender te maken!

Resumé:
De 4 groepswinnaars hebben als prijs een persoonlijk gemaakte ‘drink’ beker gekregen met het LBC-logo en de groepsnummer waarin ze waren ingedeeld.
De wisselbeker voor de Dames is gewonnen door Vicky Bannister (deze was erg verbaasd dat zij de trofee voor minimaal één jaar naar huis mocht nemen) zij had net 2 saldo-punten meer dan Krista.
De wisselbeker voor de Heren is uiteindelijk gewonnen door Gerard Schreur (saldo van 90) met 1 wedstrijdpunt verschil ten opzichte van Jan Wagenaar (saldo van 135) en Pieter Rinze (saldo van 102).
De beide wisselbeker-winnaars kregen een handdoek met de tekst: LBC NummerCup Kampioen Heren/Dames, eigen naam en met seizoen 2023-2024.
Hierdoor zullen de wisselbekers nog minimaal 2 jaar binnen de club blijven.

En toen werd het stil. Geen NummerCup wedstrijden meer op de dinsdagavond. Althans voor dit seizoen. Volgend seizoen gaan we weer met frisse moed beginnen!

Tot slot: wens ik iedereen een goede vakantie toe.

Namens de NummerCup-commissie,
Auke van der Zee.

Hierboven de foto’s die gemaakt zijn door Pieter Rinze bij de uitreiking. Dank hiervoor!
En de foto’s van de gewonnen prijzen.

Scroll naar boven