NummerCup stand na het spelen van de 10e (en laatste) wedstrijd 2023/2024

Het ingeleverde verslag is geschreven met de wetenschap van ‘eindstand’ van 10 wedstrijden!
De eindstand was woensdagochtend 15 mei uitgerekend met de formule, die Ronald heeft uitgelegd in zijn eerder verslag. 😉
De graveerder heeft namelijk ook wat tijd nodig. Zaterdag 18 mei zijn de wisselbekers opgehaald en kunnen uitgereikt worden.
De EINDRANGLIJST is gebaseerd op 8 wedstrijden! De 2 slechtste wedstrijden worden weggestreept, zodat er maximaal 8 wedstrijden punten kunnen opleveren.

Ik kan jullie nu al verklappen dat er toch wat verrassingen zijn. De eindranglijst wordt dinsdagavond a.s. bekend gemaakt zo rond 20:20 en na de uitreiking van de prijzen is de EINDRANGLIJST openbaar. Vervolgens wordt de eindranglijst zo spoedig mogelijk op de LBC-site geplaatst en is het NummerCup-toernooi 2023-2024 ten einde gekomen.

Houdini act
De allerlaatste kans om wellicht een plaatsje te stijgen om zijn of haar plek vast te houden. Met Pieter die een Houdini act uitvoert, maar later meer daarover.
Zoals Rinus Michels ooit zei: “Voetbal is oorlog”, maar in dit geval: “Badminton is oorlog”. Het is een serieuze aangelegenheid, de Nummercup.
Hard tegen hard, niemand geeft ook maar een duimbreed toe: Jan Wagenaar die snel van shirtje wisselt. Wim die nog even vlug naar de WC gaat voor de zenuwen en ondergetekende is in opperste concentratie en lacht zijn zenuwen weg. Zo heeft iedereen zijn eigen ritueel.

In het vrouwen klassement is Krista Bakker de grote winnares. Niet alleen van haar groep, maar ook van het algemeen klassement was ze ongenaakbaar.
Gefeliciteerd, je hebt de beker zeer zeker verdient, Krista.

In groep 2 is Kor Reitsma de winnaar van zijn groep geworden en knap vijfde geworden in het algemeen Klassement. In het begin van de Nummercup zat hij nog een tijdje bij de top 4 spelers maar helaas voor Kor kon hij dat niet meer bolwerken.

In groep 3 heeft Henk Welfing in de laatste ronde van de Nummercup knap al zijn partijen gewonnen met als eindresultaat winnaar van groep 3 en een niet onverdienstelijke zesde plaats in het algemeen klassement.
En ja, wie mag bij de heren de beker omhooghouden.!?! Ondergetekende stond er goed voor na negen speelrondes. Twee punten los op de nummer twee Pieter, Jan die
nog ook nog een kans kon maken op de eindzege, voelde ik ook al in mijn nek hijgen. Geen vuiltje aan de lucht, zou je denken, maar niets is minder waar. Deze tiende ronde bezorgde mij hoofdpijn, geen moment mijn niveau gehaald al was dat misschien ook wel de verdienste van mijn tegenstanders.
Veelzeggend was de schreeuw van Pieter na de overwinning op Jan en mij. De schreeuw was in de wijde omtrek te horen.
“Rekenmeester” Pieter verkondigd al twee weken dat Gerard niet meer in te halen is. Na de overwinning van Pieter op mij, had hij mij toch nog in het ootje genomen door mij ‘op saldo’ te verslaan en de eerste plaats op te eisen. Hoe heb ik Pieter zo kunnen laten ontsnappen? Dit was natuurlijk een ware Houdini act optima forma. Jan en Wim complimenteren de top 4 al hoort daar Ronald bij, maar die staat in mijn ogen te laag in het klassement.
Als laatste wil ik graag Pieter feliciteren met de eerste plaats van deze editie van de Nummercup. Ik gun Pieter uiteraard alles, alleen ik wil mezelf natuurlijk ook niet te kort doen, maar goed: Het is wat het is.
Er is nog een minieme kans na de berekening van Auke, dat de eindstand nog kan doen veranderen: Daarbij zijn we natuurlijk afhankelijk van Auke. Ik weet niet of wij dat moeten willen, afhankelijk willen zijn van Auke maar de realiteit is wel zo.

Hierbij wil ik Auke bedanken voor organisatie van deze spannende editie van de Nummercup.
Gerard Schreur


Met dank aan alle vrijwillige medewerkers op en om het veld en de bijdragen van de schrijvers, die met hun teksten hebben aangedragen voor de verhoging van de spelvreugde, die we met zijn allen beleven aan het badmintonnen en in het bijzonder aan de NummerCup.

Namens de NummerCup-commissie,
Auke van der Zee.

Scroll naar boven