NummerCup stand na het spelen van de 8e wedstrijd 2023/2024

Koningsdag is weer voorbij en de rust is waarschijnlijk teruggekeerd bij de meesten mag ik hopen. De kater die er eventueel is, kan langzaam afgebouwd worden. Aankomende dinsdagavond is er geen NummerCup i.v.m. de meivakantie.
Hieronder het relaas van NummerCupper Henk Welving, geniet van zijn proza. Waarvoor dank!

Het bekt zo lekker wanneer er weer nieuwe duo’s op het veld staan; Auke, Bouke, Jouke…… en Henk. We moeten er wel om lachen wanneer we met z’n vieren kijken wie er tegen wie moet spelen in deze ronde van de Nummercup. We lachen zelfs nog door tijdens het tossen, want dit moest 3x achter elkaar; de shuttle wilde zelf namelijk geen kant kiezen

Peis en vree…. Of toch niet?

Toch niet. Het is hier doodserieus voor Auke, Bouke, Jouke en Henk. Zij zijn verwikkeld in een heftige strijd, want wie wordt er nummer 1?!
Wanneer men naar het klassement kijkt zie je het er niet meteen aan af, want men kijkt al gauw naar wie er op nummer 1 staat (deze week is dat Gerard trouwens). Maar als je naar de groepsindeling kijkt dan zie je een ander verhaal. Wanneer je hier naar kijkt zie je de onderlinge strijd:
Gerard, Pieter en Wim strijden om de eerste plaats in groep 1
Kor Bouke en Frans strijden om de eerste plaats in groep 2
Auke, Jouke en Henk strijden om de eerste plaats in groep 3
Krista strijd niet echt; die staat gewoon ver bovenaan in groep 4. Alles kan nog veranderen trouwens, dus pas op Krista!

Zo is dus in deze ronde de spanning om te snijden. Iedereen zoekt elkaars zwakke plek en probeert van alles uit. Auke en Henk schreeuwen af en toe wat naar elkaar om te kijken wie er op de apenrots past. Jouke baalt hardop van missers die hij zelf slaat en Bouke is de rust zelve; wel zichtbaar onder de indruk van het fanatisme wat er heerst.
En het fanatisme is duidelijk zichtbaar in de uitslagen > 21-20, 21-20, 21-19

Misschien is dit nog wel het leukst aan de Nummercup; Het zijn redelijk gelijkwaardige partijen en iedereen kan dus nummer 1 worden. Spanning en sensatie dus.
Wij hebben er deze week weer in ieder geval weer van genoten!

Henk

Bedankt Henk voor je stukje.
Wie meldt zich voor de volgende editie?
Zoals gewoonlijk hier onder de uitslagen en standen.

Namens de NummerCup-commissie,
Auke van der Zee.

Scroll naar boven