NummerCup stand na het spelen van de 9e wedstrijd 2023/2024

Met nog één wedstrijd te gaan (dat is namelijk de volgende week) zijn de meeste deelnemers heel erg bewust dat er nu wel wat moet gebeuren om de broodnodige punten te pakken. Dus spanning alom op de gehele ranglijst!
Deze week een verslag van de 9e ronde door een ’topper’.
Er is al een schrijver voor de laatste wedstrijdronde. Maar als er nog andere personen zijn, die een stukje willen schrijven, dan kan dit altijd geplaatst worden! Dus schroom je niet!

Volgende week dus de laatste NummerCup wedstrijd. Daar zal dan ook een ranglijst over 10 ronden zichtbaar zijn.
De eindranglijst zal gaan over de 8 beste wedstrijden! Die uitslag wordt na de prijs uitreiking bekend gemaakt. We houden de spanning er dan nog een beetje in.

Hieronder het stukje van iemand die graag zijn verhaal even kwijt wil.

Het was zover. De 9e van de 10 speelrondes, de dag van de waarschijnlijke Vorentscheidung. De beslissing in de top van de onvolprezen Nummercup zou wel eens kunnen vallen. Jan “ik sla vaker terug dan jij” Wagenaar greep zijn kans om op Decision Day terug te kunnen keren in de top 4. Outsider Krista Bakker zal alles op alles zetten om kampioen te worden in groep 4. Henk Welfing en Jouke de Jong staan nagenoeg gelijk en zullen bloed, zweet en tranen moeten geven om uit te maken wie groep 3 gaat winnen, of gaat good old Jan Wesseling nog met die prijs aan de haal?
In groep 2 lijkt Kor “hakken en zagen” Reitsma aan het langste eind te trekken, maar onderschat Bouke Lap nooit. Krista lijkt overigens ook 1e te worden bij het damesklassement. Strikt theoretisch heeft Japke wellicht nog een kans, als je er van uit gaat dat de 2 slechtste resultaten van het totaal mogen worden afgetrokken, er 3 bij op te tellen, te kwadrateren, maal pi en de wortel er uit. Ga er nog voor dames!
De top van het klassement wordt be’heer’d door de mannekes van groep 1. En wat gebeurde daar? Er was nog van alles mogelijk. Een getuigenverslag: De spanning steeg, de messen werden geslepen. Vriendelijkheden werden niet meer uitgewisseld, de blikken werden donker. Wie vrede wil moet zich voorbereiden op oorlog,
zeiden de Romeinen al. Nou, wij waren nog niet klaar voor vrede.
Stonemaster Gerard, Rekenmeester Pieter, Firefox Wim en “ik maak je kapot” ondergetekende waren er wel klaar voor om voor eens en voor altijd duidelijk te maken wie het alfamannetje van de apenrots is. Wim voerde de druk verder op door op zich te laten wachten, een paar slechte shuttles mee te nemen en te doen of wij gek waren. Kor (die zo vriendelijk was Auke te assisteren bij de wedstrijdplanning) had –uit angst voor ongeregeldheden ten gevolge van uit de hand lopende spanning- bedacht dat dit potje maar beter in de periferie van de hal kon worden afgewerkt. Dit leidde tot extra spanning, omdat de toss dientengevolge ging om de keus voor de goede kant van de baan.
Het begon. Zouden de voorbereidingen vruchten afwerpen? De hoogtestages, de adrenaline-injecties, de groene pillen (Gerard zelfs rode!), electroshock therapie, linksdraaiend melkzuur, ducktape. Zou het geholpen hebben?
Bij ondergetekende speelde nog een extra aspect mee. Twee weken geleden in dezelfde samenstelling verloor ik 2 games op 20 en 1 op 19. Dit leidde in de periode daarna tot huilbuien, nadenkend over het zwarte gat en de zin van het bestaan. Een moeilijke periode ook voor mijn omgeving. Maar ik stond op, dit ging niet weer gebeuren. Echter…., de eerste game ging verloren. Op 20! Neee!! Mamaaaa!! Dat was de druppel, nou is het genoeg. Snel een spinazie-shot en denkend aan Nadal weer verder. (Note van de redactie: Nadal schijnt tijdens een regenpauze van een legendarische Wimbledon-finale toen hij achter stond tegen een fenomenale Federer gezegd te hebben: “Roger gaat misschien deze finale wel winnen, maar ik ga niet verliezen”).
Het tij keerde, de volgende game werd dik gewonnen en tot slot werd de game ook gewonnen die Gerard aan de definitieve eindoverwinning heeft geholpen. De strijdbijl werd begraven, de blikken ontspanden weer, high fives werden gegeven, er werd nagepraat en gelachen. Het was zoals eigenlijk altijd. Alles gegeven, prachtige punten en heel veel lol. Want daar gaat het uiteindelijk om: inspanning leveren en plezier beleven aan onze fantastische sport.

Na deze stichtelijke woorden, Make Love Not War, wens ik iedereen volgende week heel veel plezier en succes bij de apotheose, waar ik helaas zal ontbreken. Auke nogmaals bedankt voor je nimmer aflatende drive voor een strenge doch rechtvaardige toernooi-organisatie. En tot slot een welgemeende felicitatie voor Gerard! Hij wint de NummerCup. Volgens rekenmeester Pieter is Gerard niet meer te achterhalen en als Pieter dat zegt dan kan je daar rustig van uit gaan.
Diepgravend journalistiek onderzoek mijnerzijds leidt tot dezelfde conclusie. Vijftien jaar zie je Gerard niet, dan verschijnt de oude krijger weer op het toneel en hij kwam, zag en overwon.

Chapeau!!!

Ronald, bedankt voor jouw enthousiaste relaas en persoonlijke ‘spanningsvelden’!

Zoals gewoonlijk hier onder de uitslagen en standen.
En natuurlijk heel veel succes en plezier bij de laatste ronde!

Namens de NummerCup-commissie,
Auke van der Zee.

En als de dan toch op de LBC-site bent, kijk dan nog even rond om de laatste berichten te lezen.

Scroll naar boven