Zoals belooft een eerdere bekendmaking van de ranglijst. Er zaten nog wat rekentechnische probleempjes in het rekenmodel, maar die zijn nu dan echt getackeld. 😉
Na afloop van de 3e ronde heb ik in de kleedkamer gevraagd of er iemand een stukje wilde schrijven voor de NummerCup. En zowaar er was een vrijwilliger die van de gelegenheid gebruik heeft gemaakt. In eerste instantie maakte hij de opmerking dat het aanleveren wat later zou gebeuren. Maar doordat hij wat tijd over had, heeft hij het ‘stukje’ al op woensdag naar mij toegezonden. Klasse!
Het verslag van Henk is hieronder te lezen.

De Lente is gearriveerd.
Het is benauwd in de zaal, de spiertjes zijn warm. Fanatieke kreten klinken en de eerste ‘vriendschappelijke wedstrijdjes worden gespeeld. Ondertussen ligt daar het formulier van de wel befaamde Nummercup. De één schrijft zich in, de ander helpt degene die toevallig geen bril mee heeft, want het zijn natuurlijk wel verrekte kleine lettertjes….

Het belsignaal klinkt om 20:50 uur; de Nummercup gaat beginnen! Vandaag zoomen we even wat dieper in op de pot tussen Wim, Pieter, Bouke en Henk.
Henk neemt het formulier mee naar het veld, maar snapt er geen bal van met zijn dyscalculie hij wacht rustig totdat Pieter aangeeft wie er eerst moet; Bouke en Henk tegen Pieter en Wim. Wim is dan wel geblesseerd, maar Bouke en Henk zweten al peentjes met het zien van de blik in Wim zijn ogen. Gelukkig maakt de vriendelijke blik van Pieter veel goed.
Bouke en Henk beginnen met 10-0 en zijn zelfverzekerd met een klein beetje angstzweet. Pieter en Wim maken ondertussen kleine hupsjes, klaar voor de opslag… ploink Daar gaat de eerste ‘bal’ en het gaat verrassend goed. Fanatieke kreten over en weer wanneer de shuttle het net schampt en er net langsheen valt.
Inmiddels loopt het gelijk op en het angstzweet van Bouke en Henk is zo goed als verdwenen en heeft plaatsgemaakt voor dikke (normale) zweetdruppels die van hun neuzen afglijden. Pieter en Wim merken dat ze aan de bak moeten en zetten zich volledig in; de ene smash naar de ander maakt dat er een stand is gerealiseerd van 20-20…… De alles bepalende opslag; Bouke slaat op ploink shwoesh tik tik BAM
Een schreeuw van extase volgt; het zijn Pieter en Wim. De terechte winnaars.
De rest van de potjes tussen deze 4 waren evengoed spannend met allemaal hun eigen charme. De sfeer is goed en iedereen in de zaal speelt zo lang door als hij/zij kan in de wel befaamde Nummercup.

================================================================
Henk hartelijk dank voor jou belevingen. Er zullen nu ongetwijfeld meer kandidaten zijn die hierdoor geïnspireerd zijn om kopij aan te leveren.

Namens de NummerCup-commissie,
Auke van der Zee

https://www.leeuwarderbc.nl/lbc/wp-content/uploads/2023/03/3e-ronde_Stand_2022-2023_v2.pdf