En daar komt ie alweer: het NummerCup-toernooi! De voorbereidingen zijn achter de schermen al begonnen.
Het inschrijfformulier ligt vanaf 10 januari 2017 elke dinsdag (t/m 24 januari) wederom klaar om gegadigden de mogelijkheid te geven zich op te geven. Na deze datum is het nog altijd mogelijk om mee te doen. Dan kun je dit aan de NummerCup-commissie doorgeven en zij zorgen er dan voor dat je opgenomen wordt in de lijst van deelnemers. Dit kan op elk moment tijdens het toernooi. Maar wil je kans maken op de wisselbeker, dan is (uit het verleden wel gebleken) dat het uitermate moeilijk wordt om dé wisselbeker voor Dames of Heren te bemachtigen!
Sinds verleden jaar is er een extra regel ingevoerd om de beste 10 wedstrijden mee te laten tellen in de eindranglijst. Dit betekent dus dat je 2 wedstrijden kunt missen door ziekte, blessure, vakantie, verjaardag en dergelijke, zonder dat het ‘direct pijn’ doet in de te vergaren punten. Voor de eindranglijst worden er dus maximaal 10 wedstrijden meegeteld. Mis je er meer, dan worden er geen extra wedstrijden van je score gehaald en worden alleen de gespeelde wedstrijden meegenomen in de telling.

Ten opzichte van verleden jaar is er nog een kleine aanpassing aangebracht in de reglementen. Namelijk dat er nu de eerste 6 (waren 8) van de 12 wedstrijden wordt geloot en daarna de ranglijst de partijen samenstelt in volgorde van diezelfde ranglijst.

Voor nieuwkomers die nog geen idee hebben wat het toernooi inhoudt, wil ik aanraden om hier navraag te doen bij de reeds geroutineerde NummerCuppers (= recreanten).

Om toch een klein tipje van de sluier op te lichten: het is een toernooi waarbij je 3 games speelt en bij elke game een wisselende partner hebt. Die partner is een van de andere drie spelers van het veld. Aangezien er (vooral in het begin van het toernooi) een breed scala van sterkte wisselingen aanwezig zijn, wordt dit gecompenseerd door sterkere spelers met een handicap op te zadelen.
En niet onbelangrijk om te noemen: je MOET niet spelen, afzeggen is ook niet verplicht! Ben je er niet, dan wordt je ook niet ingedeeld!
Voor de organisatie is het héél erg wenselijk dat je op de avond zelf op de ranglijst aankruist dat je die avond WEL of NIET meespeelt!
Als je nieuwsgierig bent geworden en meer wil weten, dan liggen de reglementen van het toernooi vanaf 10 januari 2017 bij de indeeltafel ter inzage, of hier op de LBC-site.

De commissie is er alweer (bijna) klaar voor!

Namens de NummerCup-commissie,
Auke van der Zee.