En voordat je het weet is het weer zover ……, de NummerCup begint op 29 januari 2019.

Het wedstrijdreglement is onveranderd. Deze zijn op de dinsdagavonden in te zien, dan wel mee te nemen. Wat wél is gewijzigd, is de aanvangstijd van de wedstrijden.

Er waren namelijk geluiden dat de late aanvangstijd van de NummerCup een obstakel veroorzaakte voor het aantal deelnemers. Er haakten mensen af die wel mee wilden doen, maar door de late aanvangstijd er vanaf zagen. Daarom werd er op dinsdagavond 15 januari 2019 een stemming in de zaal gehouden. Uit die stemming kwam naar voren dat de aanvangstijd met 40 minuten is vervroegd. De aanvangstijd van de NummerCup wedstrijden zal nu zijn: 20:40.

De intekenlijst laat zien dat er zich nu al 20 kandidaten hebben op gegeven.

Voor mensen die zich nog niet hebben ingeschreven en toch nog mee willen doen, is er geen enkel beletsel om zich alsnog op te geven. Je kunt namelijk op elk moment nog instromen. Geef aan het begin van de dinsdagavond alsnog je naam door. De lijst ligt aan het begin van de avond (op zijn laatst om 20:00) klaar. Maar doe dit dan wel vóór 20:20, omdat daarna de loting plaatsvindt en de formulieren ingevuld moeten worden. In 20 minuten is dat doorgaans te doen.

Van de 12 wedstrijden worden de 10 beste uitslagen meegeteld in de eindranglijst. Dus je kunt 2 wedstrijden ‘missen’.

Als je echter kans wilt maken op de Dames- of Heren-wisselbeker, is gebleken dat je zoveel mogelijk wedstrijden moet spelen om enigszins daarop aanspraak te kunnen maken.

Ook voor personen die dat niet nastreven, maar toch genieten van de spanning van het wedstrijdelement, mogen natuurlijk ook meedoen.

Als laatste voor alle duidelijkheid:

  • Er is geen inschrijfgeld nodig
  • Er zijn geen verplichtingen. Op de avond zelf geef je aan of je wel of niet meedoet. Ben je er niet, dan kun je uiteraard ook niet meedoen

De speeldata (allemaal op dinsdag):

  • januari: 29
  • februari: 5, 12, 26
    (19 februari niet i.v.m. voorjaarsvakantie)
  • maart: 5, 12, 19, 26
  • april: 2, 9, 16, 23

Prijsuitreiking op 14 mei 2019.

Zijn er nog vragen, schroom dan niet om die te stellen aan een doorgewinterde NummerCupper of ondergetekende.

Namens de NummerCup-commissie,
Auke van der Zee