Na een gedwongen onderbreking, door de welbekende C… pandemie, is het weer tijd voor een ‘competitief’ toernooi voor de LBC recreanten:
dé NUMMERCUP !

Voor hen die dinsdag 14 februari 2023 aanwezig waren, hebben de intekenlijst waarschijnlijk al zien liggen. Op dit moment zijn er 14 personen die zich al op hebben gegeven. De lijst kan uiteraard nog meer kandidaten gebruiken. Zij, die nog niet van de Nummercup hebben gehoord of mee hebben gedaan, zal het waarschijnlijk ontgaan zijn, vandaar dat er via deze weg meer ruchtbaarheid wordt gegeven van dit feit.
Een kleine uitleg voor hen die mee willen doen aan het Nummercup-toernooi. Nummercup is bedoeld voor recreanten die toch een beetje competitie missen op de reguliere dinsdagavonden. Het toernooi wordt gespeeld op de reguliere dinsdagavonden en heeft een duur van 10 avonden. Startdatum van het toernooi is 7 maart 2023.
Op elke toernooi-speelavond wordt je ingedeeld (de eerste 4 games worden bepaald door loting, de resterende aan de hand van de ranglijst) met 3 andere recreanten. Met z’n vieren worden er 3 games gespeeld, met elke game een andere team samenstelling van de 4 spelers. Elke game stopt op het moment zodra de score op 21 punten terecht komt. Er wordt dus niet op tijd gespeeld!
Op de dinsdagavond ligt er op de indeel-tafel de intekenlijst en een aantal uitdraaien van het wedstrijdreglement. Lees het aandachtig door en wordt enthousiast om mee te doen. Er is geen inleg om mee te doen!! Het enige wat je op de toernooi speelavond moet doen is aangeven op de wedstrijdlijst van die avond, dat je die avond wilt spelen. Doe dat zodra de ranglijst van dat moment op de indeel-tafel ligt.
Het kan natuurlijk voorkomen dat je een keer niet aanwezig kunt zijn om wat voor reden dan ook. Daarom worden de 8 beste wedstrijden van de 10 wedstrijden meegeteld voor de eindranglijst.
Alle ingrediënten zijn er om mee te doen zonder obstakels.
Dus …… recreanten schrijf je in!!

Namens de NummerCup-commissie,
Auke van der Zee