Op zaterdag 9 september 2017 vierde de Leeuwarder Badminton Club haar 60-jarig bestaan met een open dag en een feestavond voor leden en oud-leden.

Open dag
Overdag was er in de Rengershal een open dag, toegankelijk voor iedereen. Dit trok veel bekijks. Bezoekers werden verwelkomd met een stukje LBC-oranjekoek en een kopje koffie en jeugd kreeg een leuke goodiebag en kon direct een shuttle slaan of deelnemen aan de Yonex Kids Games.

De gebroeders Tjin-Asjoe van Beta Badminton verzorgden een leuke clinic voor jong en oud. Met een swingende warming-up en intensieve clinic werkten de enthousiaste deelnemers zich flink in het zweet. Leuk voor de deelnemers en vermakelijk voor het publiek.

Oud-bondscoach en oud-LBC’er Rune Massing gaf een demonstratie van een training op topniveau. De competitiespelers Anna, Friso en Sjoerd werden uitgedaagd om deze training te doen. De demonstratie liet goed zien hoe zwaar een training op het hoogste niveau kan zijn en het publiek genoot ervan. Goed gedaan Anna, Friso en Sjoerd!

We eindigden de open dag met een verloting van leuke prijzen mogelijk gemaakt door Bourguignon Skoda, Albert Heijn Emmakade en Stenen Tijdperk. Bedankt!

Feestavond
‘s Avonds werd er, onder het genot van een heerlijk Italiaans buffet, diverse drankjes en muziek, met leden en oud-leden van LBC uitgebreid teruggeblikt op 6 decennia clubgeschiedenis. Na een inleidende speech van Klaas-Arie over de historie van LBC volgde Rune Massing met mooie verhalen over zichzelf en over het LBC succes-team uit 1996, die toen speelde op het een na hoogste niveau van Nederland. De meeste spelers van dat team waren ook aanwezig wat het extra leuk maakte.

Tot in de late uurtjes werd er gegeten, gedronken en werden er veel herinneringen opgehaald. Kortom, een hele geslaagde avond.

Alle vrijwilligers en aanwezigen bedankt en in het bijzonder Carolien, Marcha, Dieuwertje, Klaas-Arie en René voor het organiseren van deze mooie dag. Tot over 15 jaar op het 75-jarig jubileum 🙂

Bekijk alle foto’s van de jubileum-dag