Het fenomeen NummerCup is weer losgebarsten!
Op dit moment hebben er zich 28 potentiële winnaars aangemeld. Voor hen die de eerste wedstrijd gemist hebben …….. geen nood! Jullie kunnen je nog opgeven gedurende het gehele toernooi. Maar wil je echt kans maken op spannende wedstrijden en eventuele trofeeën zul je toch wel wat wedstrijden moeten gaan spelen.
Door de regel die verleden jaar is ingevoerd, worden de 2 ‘slechtste’ van de 12 wedstrijden geschrapt.
Dus wat let je: doe mee en geef je op! Meedoen is kosteloos!

Het was weer even wennen om de wedstrijdformulieren op tijd klaar te krijgen. In eerste instantie was Frans al uitgeloot, omdat er een teveel was. Een helder moment van José gaf aan dat ik 2 personen niet had aangekruist. Toen was er een persoon tekort. Gelukkig wilde Annabel deze plaats wel innemen en konden er 6 velden worden bezet met NummerCuppers. Klasse Annabel!

Het is nog vermeldenswaardig dat Lars bereid is gevonden om in de NummerCup-commissie zitting te nemen. In voorkomende gevallen is het handig om even ruggespraak te kunnen hebben.

En dan nu de verslaglegging van de eerste ronde!
De eerste ronde laat al zien dat de ‘oudgedienden’ uit de top 10 alweer de eerste 3 plekken bezetten. Als je al de drie games wint, dan is dat logisch. Daar was ondergetekende onder andere de dupe van. Ondanks de riante voorsprong van 10 punten moesten Sietske en ik het onderspit delven tegen Wim B. en Mark: 21 – 14. Voor de niet rekenkundigen onder ons, er werden een schamele 4 punten gescoord.
Zo verging het ook Annabel en Jolanda tegen Martin en Frits. Zij begonnen namelijk met een 11 – 0 voorsprong. Met dit verschil dat zij toch nog 5 eigen gemaakte punten konden scoren!
Sander en Lars speelden Rob en Frans van het veld. Ondanks ook hier een voorsprong van 10 punten wisten zij slechts 3 punten te bemachtigen. Hetzelfde beeld was ook te zien bij Pieter Rinze die samen met Ronald de aspiraties van Jan W. en Julia drastisch de grond in sloegen. En wat te zeggen van Richard en Jan M. die een 9 – 0 achterstand vakkundig ombogen in een klinkende 21 – 12 overwinning!

Zoals jullie kunnen lezen zijn de ‘messen’ al heel scherp geslepen bij de titelkandidaten.

Laat het je (de verliezers) niet ontmoedigen, er kunnen zo maar weer kansen voordoen om de achterstand van nu om te buigen in winst!
Wil je hier over schrijven, dan is hier het platvorm waar jij je kunt uitleven om dat te beschrijven. Geef dit door aan onderstaand persoon. Ik kan wel wat schrijvers gebruiken.

Namens de NummerCup-Commissie,
Auke van der Zee