Het eerste team van de Leeuwarder Badminton Club is het seizoen 2017-2018 voortvarend begonnen. Het team, bestaande uit: Martine Beers, Anna den Broeder, Friso Kivit en Friso Bakker, wist in en tegen Zwolle een ruime overwinning te behalen. De Zwollenaren bleven in eigen huis achter met 0 punten. Daarentegen mocht LBC de volle 8 punten mee naar huis nemen.

In de herendubbel van Friso en Friso was er in de eerste game een spoortje te zien van een gebrek aan wedstrijdritme. In de tweede game werden hun tegenstanders alsnog eenvoudig opzij gezet. De damesdubbel van Martine en Anna kende een soortgelijk verloop tegen hun Zwolsche tegenstandsters.

Martine had, ondanks het vroege tijdstip, weinig moeite met haar tegenstandster. Met 6 en 9 zette was deze wedstrijd wederom een prooi voor LBC.

Friso B had moeite om in het begin van de partij de rally’s op te bouwen en keek al snel tegen een achterstand aan in het vervolg van de eerste game werd het verschil kleiner en trok hij toch aan het langste eind met 22-20. In de tweede game liep het beter en deze werd vrij eenvoudig met 21-12 gewonnen. Een fijne tussenstand van 0-4 prijkte er op het wedstrijdformulier.

De single van Friso K verliep moeizaam in het begin met een tegenstander welke er goed doorheen kwam met harde slagen. Hij moest dan ook de eerste game laten aan zijn tegenstander. Gelukkig herpakte Friso zich en wist de punten beter op te bouwen. In het vervolg ging zijn tegenstander ook veel fouten maken. Friso wist de tweede game te pakken en de 3e game werd een gemakkelijke prooi.

Anna kende een sterke wedstrijd. Hard trainen werpt zijn vruchten af zullen we maar zeggen. Na een vrij eenvoudige eerste game, welke ze met 21-13 wist te pakken, volgde een slordig begin van de tweede game. Anna wist de tweede game echter ook nog met 21-17 te pakken. 6-0 tussenstand dan maar op naar de 8-0.

De mixen van Friso B/ Martine en Friso K/ Anna werden beide in drie games gewonnen. Vooral de derde game van Friso K/ Anna was een kunststukje na een achterstand van 15-7 werd deze toch nog in het voordeel van LBC beslist met 21-18.

Na deze 8-0 overwinning wacht aanstaande zaterdag het eerste team van Veendam in Sporthal Rengers. Vooral de achterbank had er zin in!