Zaterdag 24 maart is het weer zo ver! Dan organiseren we als vereniging het jaarlijkse LBC 468 toernooi. Net als vorig jaar hopen we op een leuk deelnemersveld.

Schrijf je in op: http://badmintonnederland.toernooi.nl/sport/tournament.aspx?id=99D4E248-2751-4979-912E-29D66F3EDD15

Weet je niet hoe je moet inschrijven? Lees hier de uitleg:

1: Maak een account aan op https://www.toernooi.nl;

2: Je hebt hiervoor een bondsnummer nodig. Hoe controleer je dat? Zoek via https://www.toernooi.nl of je te vinden bent. Zo ja, dan heb je in ieder geval een bondsnummer, anders moet je navraag doen bij je club. Bij LBC zit het bondslidmaatschap bij onze contributie inbegrepen en kun je bij Carolien (of via onze FB site) terecht voor deze informatie.

3: Nog geen bondsnummer? Je kunt je via info@badminton.nl bij de bond aanmelden als individueel lid; hiermee krijg je een bondsnummer en het recht om je in te schrijven voor bondstoernooien (en die zijn leuk!)

4: Eenmaal ingelogd, kun je dan op zoek naar ons LBC toernooi: http://badmintonnederland.toernooi.nl/sport/tournament.aspx?id=99D4E248-2751-4979-912E-29D66F3EDD15 en kun je je inschrijven voor één of twee onderdelen. Vergeet niet de naam van je partner te vermelden als het om een inschrijving voor een dubbel gaat!

5: Welke klasse schrijf je je in? Dat is niet altijd eenvoudig, maar als je twijfelt, is de kans groot dat je je in de “8” in moet schrijven; dat is de klasse waar je met nylon speelt. In grote lijnen is deze klasse bedoeld voor recreatieve spelers tot en met spelers in de 2e klasse. De “6” en de “4” zijn bedoeld voor 1e klasse en hoger, maar ook toegankelijk voor avontuurlijke spelers uit de 2e of zelfs de 3e klasse. Weet wel dat in zowel de “6” als de “4” uitsluitend met veren shuttles gespeeld wordt, die je dan ook nog eens zelf mee moet brengen. In de hal zijn ze wel te koop.

6: Hoe gaat dat dan zo’n toernooi? Er zijn eigenlijk twee opties; we spelen een KO-systeem.. hierbij ga je een ronde door als je wint maar bij verlies lig je eruit. Meestal wordt er gelukkig in poules gespeeld; dan speel je altijd een aantal wedstrijden en ga je verder als je eerste of tweede eindigt in een poule. Ons LBC toernooi hebben we vorig jaar in grote poules gespeeld, waardoor we heel veel wedstrijden konden spelen. En dat is natuurlijk de bedoeling.