Dinsdag 2 februari was het weer zover: start van de NummerCup. Volgens velen hèt jaarlijkse hoogtepunt van het recreantenseizoen, waarin we onze doorgaans zo beminnelijke medebadmintonners beter leren kennen.
Een maximaal aantal deelnemers. Nieuwelingen en “oude” rotten.  Op basis van de uitslag van vorig jaar is de handicapindeling hier en daar herzien. Kampioen Richard heeft promotie gemaakt naar groep 1, evenals Mark en Wim Artz, zij het op basis van geheel andere gronden. Jan Miedema en Frits Valk zijn op basis van trouwe opkomst en inzet gepromoot naar groep 2.
Groep 1 wordt nog aangevuld met wat nieuwelingen (mits ze zich opgeven!) en al met al staat daar nu een sterk veld.
Omdat “The King of Nummercup” Auke ziek was, werd de organisatie waargenomen door de leukste vrijwilliger van LBC, Ben Eefting. Overbodig te melden dat alles gladjes verliep, op 1 veld na, met een deelnemer die het niet nodig vond op te letten bij de uitleg en anderen die bij de aanblik van zoveel cijfers dermate in de stress schoten dat niets meer binnenkwam. Na hernieuwde uitleg van Ben, waarbij de persoon in kwestie wederom van alles zat te bewonderen, behalve het wedstrijdformulier(!), begrepen de overige 3 het gelukkig voldoende om de wedstrijd volgens reglement uit te spelen.
Waren er nog verrassingen in de eerste ronde? Zeker. Mark en Lars verloren van 2 lager geplaatste dames. Hulde! Met name voor testosteronbommetje Mark zal dit onverdraaglijk zijn. Tip voor de komende tegenstanders: kom er even bij hem op terug als het in een partij spannend wordt. Kans op volledige mentale blokkade is groot. Ook Lars leek behoorlijk aangedaan: hij trok een wenkbrauw op!
Ron durfde het na zijn blessure nog niet aan om weer te nummercuppen, dus de plaagstoten onder de gordel richting hem van Peter in het vorige stukje waren zinloos. Hetgeen, naar ik vrees, voor meer activiteiten van Peter het geval is. Ik hoop in elk geval dat Ron het snel weer aandurft.
Enfin, de kop is er af en als Kor nou voortaan een beetje serieuzer zijn partijtjes speelt, heeft iedereen er plezier in. Volgende week pakt Auke de draad weer op.