En zo zitten er al weer 7 wedstrijden op. We zijn nu over de helft van de NummerCup en met hierna nog 1 wedstrijd te gaan, voordat er wordt ingedeeld op basis van de ranglijst, is het vechten om op een mooi plekje terecht te komen. De avond begon erg druk en Jan M. had het zwaar met indelen. Iedereen moest een keer zitten en een aantal zelfs 2 keer. Maar om kwart over 9 was het dan toch zo ver, de NummerCup ging van start.

Ik werd ingedeeld met Peter Jager, Mark Dost en Auke van der Zee, een zware loting voor mij. Na een moeizame avond had ik het gevoel dat het niet mijn avond zou worden.
De laatste keer dat ik met Peter ingedeeld werd, won hij ze alle 3. Het begon al bij het tellen, Peter bleek weinig hoop te hebben in zijn laatste dubbel met mij en schreef een beginstand op van 5-0 in ons voordeel, wat 3-0 had moeten zijn. Gelukkig werd dit meteen nageteld en verbeterd. Toen ik zag dat mijn eerste partij met Auke tegen Mark en Peter was, wist ik dat we het zwaar zouden krijgen. Maar we hielden ons hoofd koel aangezien we met een voorsprong van 7-0 mochten beginnen. We vochten voor elk punt en Mark begon wat fouten te maken met zijn opslag en zo konden we uiteindelijk, tegen alle verwachtingen in, met 21-18 winnen. Deze overwinning gaf mij veel energie en ons gejuich was goed te horen. We waren niet de enige die verbaasd waren, zo kwam bijvoorbeeld Wim B ons ook even feliciteren. De tweede wedstrijd moest ik samen met Mark spelen en het begin ging niet zo heel super, tot halverwege ging het gelijk op. De oerkreten van Peter waren duidelijk te horen en ze pakten een kleine voorsprong toen we einde naderde. We vochten ons terug tot 20-20 en wisten uiteindelijk na een voorzichtig gespeelde rally de overwinning te pakken. De laatste wedstrijd was Peter ineens in topvorm en hij wilde in ieder geval met 1 overwinning naar huis gaan waardoor hij beter begon te spelen.
Zo wisten we aan het begin van de wedstrijd een voorsprong te pakken en ondanks dat ik allemaal fouten maakte ging Peter op jacht naar een overwinning en konden we uiteindelijk toch met 21-15 winnen. Uiteindelijk was ik erg tevreden dat ik alle 3 wedstrijden heb kunnen winnen en zal zeker proberen deze stijgende lijn voort te zetten.

Voor de ranglijst heeft dit zeker gevolgen gehad, Zo is Peter met 1 gewonnen wedstrijd, na lange tijd als koploper zijn eerste plek kwijt geraakt en hebben we een nieuwe leider in het klassement.
Nu is het afwachten wat volgende week ons gaat brengen.

Sander