Stand na 1 wedstrijd van de NummerCup 2022/2023.

En dan is het nu tijd geworden om de eerste resultaten van het NummerCup-toernooi aan de NummerCuppers (én natuurlijk de ‘buitenwereld’) te presenteren.
Achter de schermen ben ik druk bezig geweest om het verwerkingsproces van de uitslagen (en de daaruit voortvloeiende standen) zo soepel mogelijk te laten verlopen. Vooral het toevoegen van ‘nieuwe’ deelnemers aan het toernooi kon in eerdere edities van het rekenschema wel eens een zware opgave worden, omdat formules niet meer klopten en het geheel niet de juiste resultaten toonden. Het oplossen van die mankementen gaf nog wel eens druk om het voor de volgende wedstrijdavond het opgelost te krijgen.
Voor alsnog ga ik ervan uit dat er wederom een betrouwbaar rekenschema de standen goed gaat verwerken. Mocht er onverhoopt toch een fout(je) geconstateerd worden, geef dit dan zo spoedig mogelijk door aan schrijver dezes.
De uitslagen en ranglijst zijn voor iedereen inzichtelijk middels het beschikbaar stellen van een PDF, die jullie hier op de site kunnen vinden bij het artikel over de gespeelde wedstrijd.
Door bovenstaande ben ik dan ook wat later met het vrijgeven van de resultaten van de eerste wedstrijd. Mijn intentie is om zo vlug mogelijk de scores te verwerken. In de praktijk zal dit uitkomen op een woensdag-/donderdagavond dat de scores van de dinsdagavond verwerkt zijn en dus op de site komen te staan.

Maar dan nu kort en bondig over de eerste NummerCup-wedstrijd avond. De organisatie had duidelijk meer tijd nodig dan gedacht om weer routine te krijgen om de wedstrijd formulieren in te vullen. Niet alleen de organisatie maar ook de NummerCuppers zelf hadden ‘opstart’ problemen. Na een tijdje hadden de ‘oud gedienden’ het lezen en invullen van het formulier weer in de gaten.
Bij een vluchtige zicht over de 6 bezette velden zag ik dat er met plezier en sportieve strijd de games werden gespeeld! Na afloop heb ik dan ook veel positieve geluiden gehoord.
En dat streeft de organisatie na!
Rest mij nog te zeggen dat iedereen een sportief en goed lopend toernooi zal beleven!

Namens de NummerCup-commissie,
Auke van der Zee

https://www.leeuwarderbc.nl/lbc/wp-content/uploads/2023/03/1e-ronde_Stand_2022-2023_v2.pdf

Scroll naar boven