NummerCup stand na het spelen van de 6e wedstrijd 2023/2024

Het gaat al weer snel de goede kant op met het weer. Vrieskou en nattigheid worden langzaam maar zeker verdreven door zonneschijn en aangenamere temperaturen.
Waarschijnlijk was dit de reden dat bij het invullen van de wedstrijden een kleine verschrijving was van het toekennen van de handicappunten op het wedstrijdformulier van Henk. Gelukkig was hij wel zo kien op te merken dat er een verkeerd aantal punten aan hem was toegekend. Hierdoor werd de beginstand van een 6-0 voorsprong gewijzigd in een 10-0 voorsprong. Dit geeft al aan dat er een groot verschil was qua tegenstander. Wat wil je ook met Jan Wagenaar en Ronald Hofstede als toppers uit groep 1. Desondanks kon hij, samen met ondergetekende, 2 zelfgemaakte punten bemachtigen! Eindstand dus 21-12.
Dit geeft maar aan dat NummerCuppers goed op het wedstrijdformulier moeten kijken voor een juiste verwerking van de gegevens. Wees dus scherp, net als bij de NummerCup-wedstrijden!

Een NummerCupper heeft zich gemeld om een stukje te schrijven. Wie volgt dit voorbeeld??
Bij deze geef ik het woord aan: ……..

Deze week is er weer hard gestreden om de NummerCup. Gerard behoudt met twee overwinningen zijn eerste plaats en Pieter Rinze stoomt op naar plek twee. Bij de vrouwen wordt Krista op de hielen gezeten door Yfke. Wat opvalt: Kor, onze voormalige penningmeester maakt een vrije val op de ranglijst. Voorheen plek twee, nu bezet hij de vijfde plek, net boven oude rot, Frans. Jouke bezet een opvallende achtste plaats terwijl hij net twee maanden lid is. De ICT-er blijkt meteen soepel in de polsen.

Zoomen we eens in op een willekeurig wedstrijdverslag, dan zien we dat Arent alle drie zijn wedstrijden heeft gewonnen. Dit is temeer opvallend, omdat wij uit eerste hand vernamen dat Arent zijn vooraf zijn wedstrijdgenoten liet weten zich al de hele avond niet lekker te voelen. Deze tactiek bleek voor Arent goed te werken, daar zijn opponenten, Carola, Jamie en Jens al dachten dat zij hun zieke tegenstander en de bijbehorende punten al in de tas hadden. Arent strafte deze luchtige houding op slinkse af met drie overwinningen.

Tot slot rest ons nog één vraag: in tegenstelling tot zijn vriend Frans, weet Frits Valk maar niet van de rode lantaarn af te komen. Je ziet hem de laatste tijd voor de wedstrijden als één van de weinigen bezig met een warming up alsook rekken en strekken. Iets wat we eigenlijk allemaal zouden moeten doen. Zal deze gedragsverandering Frits helpen om de weg naar boven in te zetten in de komende weken? Zijn de biertjes die hij met Frans en Klaas Arie na afloop nuttigt met een dergelijke stand op de ranglijst wel verdiend? Er liggen de komende weken nog genoeg kansen om deze ban te breken. Alle deelnemers alvast veel succes toegewenst voor aankomende dinsdag!

Jens Staalstra

Namens de NummerCup-commissie,
Auke van der Zee.

Scroll naar boven