NummerCup stand na het spelen van de 7e wedstrijd 2023/2024

Voordat de wedstrijden voor de NummerCup beginnen worden de indelingen op geschreven, zoals jullie weten. Er waren 25 spelers die gemeld hadden dat ze wilden spelen. Dit aantal geeft aan dat er dus 1 speler te veel is. Er moest dus geloot worden. Gelukkig was de Sjors in de buurt om als onpartijdig persoon het lootje te trekken van de ‘gelukkige’. Was hij net over deze psychische druk, die op zijn schouders lag verlost, en het lot bijna bezegeld, komt Wim A. met de mededeling dat hij zich toch genoodzaakt voelde om zich terug te trekken. Hierdoor hoefde er dus niet meer geloot te worden.
Japke was dit keer mijn assistente om de formulieren te voorzien van de juiste personen op het wedstrijdformulieren. Het was deze keer ietwat moeilijker, omdat ik vergeten was om de ranglijst uit te printen en mee te nemen. Gelukkig zijn we tegenwoordig in staat om digitaal deze lijst toch in te zien. Het kostte net wat meer tijd, maar iets later dan verwacht konden de wedstrijden beginnen.

Hieronder komt Frits Valk aan het woord. Ook hij heeft zich onder dwang zich vrijwillig gemeld om een ‘stukje’ te schrijven.

Namens de NummerCup-commissie,
Auke van der Zee.

Frits: het podium is voor jouw.

Ik begin met een reactie op de bijdrage van vorige week. De auteur legt een verband tussen het rekken en strekken en de rode lantaarn en koppelt het wel of niet verdiend nuttigen van een biertje na afloop aan de stand van de ranglijst van de NummerCup. Tja, iemand moet de rode lantaarn dragen en laat ik dat als invaller dan maar doen. Een stijging op de ranglijst zal er dan ook niet inzitten ondanks het rekken en strekken. En met dat wel of niet verdiende biertje proost ik graag op de onderste plaats (of op Klaas Arie als hij 3 wedstrijdjes heeft gewonnen).

Afgelopen dinsdag is alweer de 7e ronde gespeeld van de NummerCup-Competitie, seizoen 2023/2024. Komende week nog even één keer vlammen en dan een weekje bijkomen (meivakantie). We zijn inmiddels in de fase gekomen dat de toppers boven komen drijven. De top 4 staat wel redelijk vast met een aantal kapers op de kust uit het tweede viertal (lees Jan Wagenaar). Maar ook uit het derde kwartet spelers zijn fanatieke spelers die dolgraag een plaatsje willen stijgen. Een  mooi voorbeeld hiervan is Krista. Zij staat inmiddels op de 8e plaats en is met afstand de beste vrouw en lonkt promotie naar groep 3. Yfke volgt op gepaste afstand. (Waar is Maaike toch? Was zijn niet de beste dame uit de vorige editie).. Ook in de onderste regionen is er onderling strijd om de felbegeerde punten om zo een plaatsje te stijgen. Hier speelt ook de auteur van de vorige bijdrage zijn partijtje. Dit valt me wel een beetje tegen omdat hij toch wel de nodige ervaring heef, weliswaar ruim 10 jaar geleden, maar toch. Zit zijn buikje hem een beetje in de weg? Maar door in de afgelopen ronde 3x te winnen is hij wellicht op weg naar een topprestatie.  

Tot slot, we zijn wel benieuwd naar de ervaringen van de top 4 spelers van de NummerCup en dagen graag 1 van deze 4 uit om volgende week een bijdrage van de wedstrijd in de 8e ronde te mailen aan Auke, auke.v.d.zee@gmail.com. 

Namens de NummerCupCommissie
Frits

Scroll naar boven