Over LBC

Historie

De Leeuwarder Badminton Club (LBC) is opgericht op 1 maart 1957, met een ledenaantal van 60. Vijftig jaar later schommelt het ledenaantal van de club tussen de 100 en de 150 leden en is LBC een van de oudste badmintonclubs van de provincie Friesland. Een aantal van de Nederlandse topspelers zijn in Leeuwarden begonnen met hun sportcarrière, zoals Tjitte Weistra en Rune Massing.

Aanbod

LBC vindt het belangrijk dat alle leden op hun eigen niveau kunnen badmintonnen. Daarom is het aanbod breed en gevarieerd. Zowel jeugd- en competitiespelers als recreanten kunnen sportief aan de slag bij de club. Voor elke doelgroep zijn trainingen mogelijk om de grondbeginselen van de sport onder de knie te krijgen of om zich sterk te verbeteren. Hiervoor zijn gediplomeerde trainers in dienst. Voor de fanatieke leden onder ons is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de regionale of landelijke competitie. Natuurlijk is het ook gewoon mogelijk om af en toe lekker recreatief een shuttletje te komen slaan.

Activiteiten

Daarnaast worden er door de club verschillende activiteiten georganiseerd voor de liefhebber, omdat ook het sociale aspect belangrijk is. Zo vinden bij de jeugd ieder jaar een jeugdkamp, het ouder – kindtoernooi en een sinterklaastoernooi plaats. Voor de senioren organiseren we onder andere een recreantenbarbecue, een jaarlijks toernooi en de clubkampioenschappen. Dit zijn slechts enkele van de vele activiteiten die de club organiseert. Daarnaast is er voor de recreanten altijd de mogelijkheid tot een gezellige borrel na de geleverde inspanning.

Vrijwilligers

LBC is een actieve vereniging, met veel vrijwilligers die zich inzetten voor de club. Nieuwe leden zijn altijd van harte welkom om een van de teams te komen versterken of om hun mening te geven op de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering. Om de actieve leden te bedanken voor hun inzet wordt er een jaarlijks vrijwilligersuitje georganiseerd.

 

Scroll naar boven