Bestuur

Voorzitter
Mijn naam is Sjors Bijlsma en heb in 2006 na de geboorte van onze dochter Dana mijn poolkeu verruild voor een badmintonracket. Ooit gestart als jeugdlid bij Djempol en via ONI uiteindelijk bij LBC terecht gekomen om nog een sprong te wagen in de competitie. Ik heb me beschikbaar gesteld als voorzitter, omdat ik de badmintonsport een warm hart toedraag en omdat ik zie dat onze sport het momenteel moeilijk heeft. Samenwerking tussen de clubs in Friesland is naar mijn idee de sleutel tot succes. Door de goede banden met de andere verenigingen denk ik dat ik hierin een bijdrage kan leveren.

Jet van der MeerPenningmeester
Ik ben Jet van der Meer en al van jongs af aan lid bij LBC. Na het behalen van mijn zwemdiploma heb ik ervoor gekozen om te gaan badmintonnen en dat doe ik nog steeds met erg veel plezier! Als klein meisje begon ik fanatiek aan de competitie en zelfs tijdens mijn studie in Wageningen ben ik speciaal voor de competitie bij LBC blijven spelen. Ik geniet inmiddels vele jaren van de fijne trainingen, de spannende wedstrijden, de leuke nevenactiviteiten, en de gezelligheid van de club. Daarom vind ik het tijd om iets terug te doen! Als bestuurslid kijk ik met een kritische blik naar de gang van zaken binnen de club en denk ik mee over hoe het beter kan. Ik hoop mijn bestuurservaring (als technisch lid, secretaris, en voorzitter bij een studentenbadmintonvereniging) met het huidige LBC-bestuur te kunnen delen, zodat we samen onze club nog mooier kunnen maken!

René PolitiekSecretaris
Ik ben René Politiek en lid bij LBC sinds 2009. Op mijn 12e, in 1995, ben ik begonnen met badminton bij HBC De Wadden in Harlingen. Daar heb ik met veel plezier gespeeld en ben ik een aantal jaren competitieleider geweest. Toch wilde ik graag op een hoger niveau spelen en zodoende kwam ik in 2009 bij LBC terecht. Twee jaar geleden ben ik bij het bestuur gekomen als algemeen lid en sinds 2019 vervul ik de secretariële functie en doe ik de ledenadministratie.

Algemeen lid
Mijn naam is Sander de Ridder. Ik ben getrouwd en we hebben samen een zoon. Zowel mijn vrouw als zoon zijn lid bij LBC en spelen competitie. Ik ben met badminton begonnen toen ik 8 jaar oud was. Ik kreeg toen een lidmaatschap van BC Duinwijck in Haarlem voor mijn verjaardag kado. Mijn rol binnen LBC is die van Algemeen bestuurslid. Namens het bestuur zal ik mij, buiten de reguliere zaken, bezig houden met de zaken rondom trainers, trainingen en competitie. Ik heb buiten een toekomst ook een verleden bij LBC. Ik ben in 1994 lid geworden. Na 15 jaar competitie gespeeld te hebben, ben ik wegens een zware blessure gestopt. In die tijd ben ik bestuurslid technische zaken en voorzitter van de Sponsor- en PR commissie geweest. Een aantal jaren geleden begon het badminton virus de kop weer op te steken toen ik de Badminton Academy in Sportstad Heerenveen ging opzetten. Eens verslaafd, altijd verslaafd! Nu speel ik met veel plezier en passie weer bij LBC en geef ik op woensdagavond training aan de selectie. Laten we de goede weg die is ingeslagen volgen en plezier maken op de baan en buiten de baan. Verder streef ik ernaar om badminton in Noord Nederland weer op de kaart te zetten. Talent te ondersteunen en te ontwikkelen…en ervoor te zorgen dat jeugdspelers de stap richting senioren willen zetten. Hoe houden we de jeugd betrokken bij de club? Ik heb er zin, jullie toch ook!!

Voor vragen aan het bestuur kan altijd een mail worden gestuurd aan het volgende e-mailadres: lbc@leeuwarderbc.nl